Blogin kuvat ja tekstit: Suvi Ristolainen


maanantai 4. syyskuuta 2017Syyskuu

Kun kesä on poissa ja kaikki on hiljaa
Kun metsässä linnutkin vaikenee
ja kuutamon hohteessa kultaista viljaa
yötuuli hiljaa soittelee

Niin yötuulen soitossa laulun kuulen
Mun sieluni laulu siinä soi
Mä toiveeni laitan mukana tuulen
se rukouksen lailla soida voi:

Oi saavuthan syyskuu lämpimin tuulin
kun kesä ei lämpöä antanutkaan
Minä kurkien kutsun jo taivaalta kuulin
Kesän kuitenkin soisin jatkuvan vaan
6 kommenttia:

 1. Ihana runo 💛 Millään en olisi halunnut päästää kesää vielä menemään ja samaa minäkin toivon, kunpa syksy olisi lempeä ja aurinkoinen. Se vähän paikkaisi mennyttä kesää. Toisaaltaan vanhastaan tiedän, tulen nauttimaan syksystä. Onhan se kaikessa haikeudessaan tavattoman kaunista ja tunnelmallista aikaa. Nämä siirtymävaiheet on välillä vaan vähän haastavia.

  Pakko kysyä, että onko kukaan ikinä tehnyt sävelmiä runoillesi? Osa näistä sun runoista on niin laulettavia, ne aivan kuin keinuu korvissa kun niitä lukee. Mm. tästä ja edellisestä runostasi saisi aivan ihanan laulun 💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eerika! Kyllä minustakin syksy on lopulta ihana. Mutta kylmyyttä en meinaa kestää.

   Muutamaan lauluun oon tehnyt melodian itse, yhden saanut nuoteiksi asti. Tarkoituksena olisi saada aikaan musiikkivideoita näistä joskus. Hyvää yhteistyökumppania kaipaisin nuotinnukseen ja musiikin tekemiseen. Mutta kaikki ajallaan.

   Poista
  2. Vai oot sinä itse muutaman melodiankin säveltänyt, oot kyllä taitava 👍 Oispa mukava joskus kuulla näitä sinun runoja lauluina. Tuo videoajatus kuullostaa hyvältä! Vinkkaahan sitten jos/kun saat niistä videoita tehtyä. Voisin alkaa sitten sun laulujen soittotestaajaksi, en osaa kyllä soittaa kuin omaksi iloksi mutta uudet laulut on aina tervetulleita 😉😁

   Poista
  3. :) Taitavasta en tiedä. Laitan kyllä linkkiä sitten kun saan jotain valmista aikaan. Voi olla että nuottejakin joskus löytyy, tiedä häntä. :)

   Poista
 2. Ihanat sanat tässä runossa,niin käypäiset syksyyn :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Suvi. Tämän tekstin tuottaminen oli kauhean hankalaa. Yleensä runot tulevat itsestään, mutta tämä oli vain pakko väkisin saada valmiiksi. En pystynyt keskenkään jättämään. Alkuajatus oli tuo viimeisen säkeistön alku, siitä lähdin liikkeelle.

  VastaaPoista