Blogin kuvat ja tekstit: Suvi Ristolainen


perjantai 5. tammikuuta 2018Joulu on lähdössä pois

Aivan kuin varkain se kävi
hetken viivähti
Ehdinkö edes huomata joulun läsnäoloa

Vielä hetken
Jeesus-lapsi lepää seimen oljilla
tässä arkisessa olohuoneessa
Kuusi nurkassa
riiputtaa väsähtäneitä oksiaan

Täydellinen joulu
se minkä näin sisustuslehden kuvassa
ei tullut meille

Mutta tuli lasten joulu
täynnä elämää
iloa ja riemua
kiukkua ja mielipahaa

Tuli juhla arjen keskelle
keskeneräisyydessään täydellinen
ja varmasti aito


6 kommenttia:

 1. Ajattelepa mitkä oli olosuhteet joulun lapsen syntymäpaikassa? Kaukana sisustuslehfistä ;)
  Paras joulu, yksinkertainen ja karu <3 jossa tuikkivat lasten silmät :)

  VastaaPoista
 2. Harvoinpa sitä varmaan lapsiperheissä on "sisustuslehtijoulua". Aito joulu on minusta juuri sitä lasten kaltaista iloa ja odotusta. Ja hiljentymistä, mikä tuntuu välillä kyllä aika haastavalta pikkuväen keskellä. Mukava se on joulua laitella, minä nautin siitä, mutta eihän ne paikat tahdo pysyä ojennuksessa kuin sen sekunnin verran. Vuosien päästä sitä varmasti haikailee niitä jouluja, jolloin seimihahmojen enkelit pudottivat siipensä aattona, koska joku oli keksinyt mennä leikkimään niillä. Tai jouluateriaa, joka oli yhtä jännittynyttä sähläystä.

  Tänä vuonna joulu meni taas hirmu nopsaan, ihan kuin koko viime vuosi. Välillä ihan hirvittää tämä ajan juoksu, tuntuu ettei tämmöinen hitaanpuoleinen ihminen kerkeä olleenkaan mukaan. Onnellista alkanutta vuotta ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, nämä on niitä muistojen jouluja joihin palataan sitten kun talo aikanaan hiljenee. En minäkään sisustuslehtijoulua kaipaa, mutta sitä rauhaa ja aikaa pysähtyä soisi olevan enemmän. Niin huiskeella menevät ohi nämä päivät, olkoon sitten arki tai juhla. Ja tokihan sitä toivoisi että edes jonkinlainen järjestys ja siivo talossa säilyisi. (pidempään kuin hetken verran) Oli täällä sentään aattona siistiä ja kaunista. Loppiaisen lähestyessä tilanne levisi vallan käsistä ja lopputulos näkyy kuvassa. :D Tänään sitten taas ahkerasti siivottiin.

   En minäkään pysy näiden vuosien perässä, aika ihan huomaamatta kuluu, valuu jonnekin. Ihanaa tätä vuotta sinulle ja teidän perheelle!

   Poista
 3. Minä en kaivannut lehtien "täydellistä" joulua, joissa lapset ovat tukehtua lahjapakettien määrään, aikuiset hymyilevät mutta mielessä on tappiin saakka käytetty visan luottoraja. En kaivannut myöskään täydellistä kotia, jota voi esitellä sukulaisille.
  Sen sijaan sain joulun ilman suurta stressiä, lahjoja tarpeen mukaan ja niistä iloitsin. Lapset saivat turvallisen joulun keskellä arkea ilman juopuneita vanhempia. Saimme siis täydellisen joulun.

  VastaaPoista
 4. <3 Ei kai sitä sisustuslehden joulua oikeasti ole olemassakaan. Täydellinen ja loppuun asti harkittu joulu olisi vain näytelmä. Meillä oli ihana, meidän näköinen joulu.

  VastaaPoista